Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Teig
- 30 g frische Hefe
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 180 g Mehl
- 60 g Hartweizengrieß
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1300 g Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
- 5 EL Zitronensaft
- 150 g Holunderbeergelee
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 693 kJ / 166 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 23 g
- Yağ
- 7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Brombeer-Kuchen
2u.
Pfirsich-Biskuitrolle
2h 10min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2h 25 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 Std. 30 Min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2h 5min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Tortenboden
45min
Zwetschgenkuchen
2u.