Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
- 1500 g wody
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 480.8 kJ / 114.9 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Karbonhidrat
- 16.6 g
- Yağ
- 5.8 g
- Doymuş Yağ
- 3.5 g
- Lif
- 3.1 g
- Sodyum
- 417.7 mg
Alternatif tarifler
Kapuśniak
50min
Zupa grochowa
1h
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Zupa ogórkowa
30min
Góralska kwaśnica
1h 30 min
Krupnik z grzybami
45min
Żurek
50min
Zupa z wiosennych warzyw
35min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1h 10 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1h 15 min
Barszcz do pasztecików
2h 5min