Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 - 120 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
- 1500 g wody
- 3 - 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 30 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 480.8 kJ / 114.9 kcal
- Protein
- 2.3 g
- Karbonhidrat
- 16.6 g
- Yağ
- 5.8 g
- Doymuş Yağ
- 3.5 g
- Lif
- 3.1 g
- Sodyum
- 417.7 mg
Alternatif tarifler
Wigilijna zupa grzybowa z łazankami
1 Std. 15 Min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Zupa z wiosennych warzyw
35 Min
Zupa grzybowa z pęczakiem
1小时 10 分钟
Kapuśniak
50 Min
Zupa grochowa
1 Std.
Krupnik z grzybami
45 Min
Góralska kwaśnica
1 Std. 30 Min
Zupa ogórkowa
30 Min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1 Std.
Zupa grochowa z chorizo
45 Min