Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas
- woda, do namoczenia śledzi
- 6 łyżek białego octu winnego
- 200 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki, bez gniazd nasiennych
- 250 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 łyżki cukru
-
2
łyżeczki ziaren pieprzu czarnego
veya 2 łyżeczki ziaren pieprzu kolorowego - 2 łyżeczki białej gorczycy
- 10 - 12 goździków
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 1 laska cynamonu
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 300 g oleju rzepakowego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2679.8 kJ / 640.5 kcal
- Protein
- 16 g
- Karbonhidrat
- 15.6 g
- Yağ
- 58.2 g
- Doymuş Yağ
- 5.5 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 80 mg
Alternatif tarifler
Śledzie po kaszubsku
13u. 45min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Kompot z suszu
2h 10min
Śledzie po wileńsku
13u. 45min
Łosoś w galarecie
3 Std. 50 Min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Śledzie po japońsku
45min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55min
Jajka faszerowane łososiem
45min
Hekele
2 godz. 40 min