Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 4 gałązki koperku, świeżego, tylko liście
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 230 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 230 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 1100 g wody
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 110 g makaronu suchego, typu orzo, o czasie gotowania 8-10 minut
- 400 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 944.5 kJ / 225.7 kcal
- Protein
- 18.7 g
- Karbonhidrat
- 23.2 g
- Yağ
- 6.3 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 446.2 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1h 10 min
Zupa bolońska
25min
Zupa grysikowa
35min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40min
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1h
Kremowa zupa ziemniaczana
45min
Zupa gyros z kurczakiem
50min
Potrawka z kurczaka (Étouffée)
45min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Zupa z makaronem i pulpetami z indyka
40min