Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
-
500
g ekmek unu
veya 540 g un - 1 tk şeker (isteğe bağlı)
- 1 ½ - 1 ¾ tk tuz, damak tadına göre
- 20 g taze maya, ufalanmış
- 35 g zeytinyağı, ekstra 8-9 yk zeytinyağı (tepsiye,hamura ve ekmeğe sürmek için)
- 350 g su, oda sıcaklığında
- 350 g kiraz domates, ikiye bölünmüş
- 2 yk taze biberiye, doğranmış
- 3 - 4 tutam deniz tuzu, yaprak, ufalanmış
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 716 kJ / 171 kcal
- Protein
- 5.6 g
- Karbonhidrat
- 29.5 g
- Yağ
- 3.4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Fındık ve Havuçlu Kek
1h 15 min.
Kremalı Domates Çorbası
30min
Patlıcanlı Börek
1 Std. 10 Min
Baharatlı Lübnan Ekmeği
3h 20min
Muhammara
10 Min
Baharat ve Ananaslı Salata Sosu
Değerlendirme yok
Kıbrıs Usulü Zeytinli Bidda
1 Std. 30 Min
İmam Bayıldı
1h
Mantarlı Ispanaklı Peynirli Kiş
1h 45 min.
Mutabbal
10 Min
Focaccia
2h 45min
Zencefilli Tarçınlı Bisküvi
2h 20min