Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
準備粽葉
- 30 片 粽葉
- 油 ,少許
- 水
煮花生
- 300 克 生花生仁 ,預先和20克鹽泡水3小時,瀝乾
- 1300 克 水
餡料
-
50
克 豬油
veya 50 克 植物油 - 80 克 油蔥酥 ,現成或自製
- 50 克 蝦米 ,洗淨泡水20分鐘,瀝乾
- 1 支 乾魷魚 ,預先泡水2-3小時,對半剪成條狀約0.8公分寬
- 12 朵 乾香菇 ,預先泡水至軟,瀝乾
- 400 克 三層肉 ,或胛心肉,分切成12塊
- 25 克 冰糖
- 50 克 醬油
炒糯米
- 1 大匙 鹽
- 1 大匙 醬油
- 600 克 長糯米 ,洗淨泡水2小時,瀝乾
組裝和蒸煮
- 6 顆 鹹蛋黃 ,對切
- 800 克 水
- Besin Değeri
- şuna göre 1 個
- Kalori
- 2235.9 kJ / 534.9 kcal
- Protein
- 23.6 g
- Karbonhidrat
- 50.9 g
- Yağ
- 27.2 g
- Doymuş Yağ
- 205.9 g
- Lif
- 3.4 g
- Sodyum
- 605.8 mg