Mleczny chleb (metoda Tangzhong)

Mleczny chleb (metoda Tangzhong)

4.7 474 değerlendirme
Hazırlık 30 dk
Toplam 2sa 45 dk
12 porcji

Malzemeler

  • 330 g mleka plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
  • 560 g mąki pszennej chlebowej typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 30 g mleka w proszku
  • 20 g świeżych drożdży pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • 2 jajka w temp. pokojowej
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 50 g cukru
  • 1 żółtko

Zorluk

orta


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Sodyum 298.1 mg
Protein 8.8 g
Kalori 1261.7 kJ / 300.4 kcal
Yağ 11.8 g
Lif 1.3 g
Doymuş Yağ 6.9 g
Karbonhidrat 39.4 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...