Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 - 80 g ząbków czosnku, plus 2-3 ząbki do podsmażenia
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do podsmażenia
- 2 kawałki żytniego chleba gruboziarnistego (ok. 200 g)
- 70 g mąki pszennej
- 900 g wody
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do podania
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 60 g śmietany, 18% tłuszczu
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, posiekane, ilość do podania
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1641 kJ / 392 kcal
- Protein
- 8 g
- Karbonhidrat
- 49 g
- Yağ
- 21 g
- Doymuş Yağ
- 13 g
- Lif
- 6.5 g
- Sodyum
- 1263 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50min
Zupa z trzech główek czosnku
1h 30min
Zupa bryndzowa
45min
Zupa krem z czarnej fasoli
20min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Zupa z papryki i parmezanu
20min
Holenderska zupa musztardowa
30min
Zupa cebulowa
1h
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zupa krem ze szpinaku
40min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10min