Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 180 g Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
- 15 g kurutulmuş bamya çiçeği (hibiskus)
- 1050 g su
- 825 g şeker
- 1 tk limon suyu
- 200 g mısır nişastası, serpmek için ekstra mısır nişastası(yakl. 55 g)
- 1 tk krem tartar
- ⅛ tk sıvı yağ
- 6 - 7 yk mısır nişastası, serpmek için
- 1 - 2 damla saf gül yağı, damak tadına göre
- 150 g pudra şekeri
- Besin Değeri
- şuna göre 1200 g
- Kalori
- 25066 kJ / 5991 kcal
- Protein
- 34 g
- Karbonhidrat
- 1226 g
- Yağ
- 101 g
- Lif
- 14 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Karamel Sos
1h 30min
Portakallı Lokum
26sa 50 dk
Fındıklı Lokum
27 Std. 5 Min
Kahveli ve Hindistan Cevizli Lokum
26sa 50 dk
Damla Sakızlı Dondurma
10 Std. 25 Min
Kaymaklı Lokum
26 Std. 35 Min
Bal Peteği Şekerlemesi
1h 30min
Barbekü Sos
1 Std. 40 Min
Yer Fıstığı Şekerlemesi
1h 30min
Lolipop
40min
Lokumlu Kıtır Çikolata
2h 20min
Damla Sakızlı Lokum
26sa 50 dk