Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 - 30 g jelit wieprzowych, grubych (ok. 1,5 m dł.)
- zimna woda, do namoczenia i płukania
- 1 łyżka octu, białego
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1000 g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 300 g boczku parzonego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1676.9 kJ / 400.8 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 36.3 g
- Yağ
- 23.9 g
- Doymuş Yağ
- 7.2 g
- Lif
- 4.6 g
- Sodyum
- 540.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Śledzie po wiejsku
25h 10min
Kopytka
40min
Szybkie zacierki
20min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 Std. 25 Min
Tatar z chrzanem
1 Std. 20 Min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 godz. 50 min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1小时 40 分钟
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2h 40min
Kartacze z mięsem
1h
Gulasz z żołądków drobiowych
1小时 40 分钟
Flaczki wołowe
2 godz. 35 min
Tatar
45min