Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1400 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Cały przepis
- Kalori
- 1394.2 kJ / 333 kcal
- Protein
- 21.3 g
- Karbonhidrat
- 22.7 g
- Yağ
- 17.4 g
- Lif
- 9.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Purée z kapusty i kasztanów
35min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1h 10min
Koncentrat bulionu tajskiego
25min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Sałatka prowansalska z kalmarami
55min
Parfait z pestek dyni
6sa 25 dk
Karp w szarym sosie
1h 10min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1h 40min
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Gulasz z ryb i owoców morza
45min