Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 20 g masła
- 50 g białego wina, wytrawnego
- 1 łyżeczka estragonu, suszonego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe, suszone
- 500 - 600 g rybich ości i głów, z dowolnych ryb słodkowodnych, oczyszczonych (patrz wskazówka)
- 1400 g wody
- 1 ½ - 2 łyżeczki soli
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Cały przepis
- Kalori
- 1394.2 kJ / 333 kcal
- Protein
- 21.3 g
- Karbonhidrat
- 22.7 g
- Yağ
- 17.4 g
- Lif
- 9.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2 godz.
Koncentrat bulionu rybnego
20min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 Std. 10 Min
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 Min
Purée z kapusty i kasztanów
35 Min
Pasta zhong
15min
Peruwiańskie ceviche
1 Std. 15 Min
Sos z czerwonego wina
40 Min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3h 25min
Zupa rybna z pulpecikami
1 Std. 50 Min