Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 - 6 ząbków czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 czubata łyżka majeranku, suszonego
- ½ łyżki estragonu, suszonego
- 75 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 1300 - 1400 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, 1 płat (ok. 22 x 27 cm, grubość ok. 3 cm)
- 2200 g wody
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2923.3 kJ / 698.7 kcal
- Protein
- 12.5 g
- Karbonhidrat
- 6.6 g
- Yağ
- 69 g
- Doymuş Yağ
- 25.1 g
- Lif
- 0.7 g
- Sodyum
- 516.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab z Varomy
3h 40min
Pierś z indyka z sosem żurawinowym
13h 20min
Schab gotowany na parze
1h 50min
Szynka drobiowa
2 godz. 10 min
Wolno gotowana łopatka wieprzowa (z osłoną noża miksującego)
4h 20 min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8 Std. 50 Min
Pierś z indyka faszerowana serem ricotta, szpinakiem i orzechami
2h
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 Std. 20 Min
Rolada z karkówki z grzybami
2h 35 min
Schab chrzanowy
2 Std. 30 Min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min