Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Zalewa do peklowania
- 2000 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 6 ziarenek ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili (isteğe bağlı)
- 40 g soli peklowej
- 1 szynka, wieprzowa (1000 g)
Ciasto chlebowe
- 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 250 g wody
- 30 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 500 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- ½ łyżeczki soli
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1768.9 kJ / 422.5 kcal
- Protein
- 34.6 g
- Karbonhidrat
- 47.5 g
- Yağ
- 10.9 g
- Doymuş Yağ
- 3 g
- Lif
- 2.1 g
- Sodyum
- 1094.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Baleron z karkówki
50h 30 min
Wielkanocny pasztet z królika
3 Std.
Schab z Varomy
3h 40min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1h 25min
Biała kiełbasa z konfiturą cebulową
1h 10 min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Schab chrzanowy
2h 30 min
Rolada mięsna
1h 10 min
Pieczony boczek w pięciu smakach
9h 15min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1h 30min