Her duruma uygun salatalar

Dışarısı sıcak olduğunda, kendinizi hızlı ve kolay hazırlanabilen hafif ve taze yiyecekler ararken bulabilirsiniz. Salatalar, genellikle pişirme gerektirmeyen öğünlerdir ve damak zevkinize göre uyarlanabilirler. Bir ana yemekten önce hafif bir başlangıç olarak, ızgara et, balık veya sebzelerin yanında tamamlayıcı olarak hatta tam bir öğün olarak servis yapabilirsiniz. Salataları hazırlayıp öğle yemeği için işyerinize ya da ailenizle piknik yapmak için ormana ya da parka götürebilirsiniz. Tabii ki, malzeme kombinasyonu tamamen size kalmış ve olasılıklar sonsuz!

Kendi salatanızı yapın

Salata, yeni tat ve doku kombinasyonlarını denemenin harika bir yoludur. Çeşitli ve dengeli bir salata için, temel olarak aşağıdaki bileşenleri kullanarak kendi tarifinizi oluşturun.

Baz: Birini seçin veya birkaçını karıştırın; yeşil yapraklar (marul, lahana, roka, ıspanak), doğranmış kırmızı veya beyaz lahana, haşlanmış makarna, haşlanmış pirinç veya kinoa, bulgur veya nohut gibi pişmiş tahıllar.

Çiğ veya pişmiş sebzeler: Aşağıdaki malzemelerden bazılarını salatanıza ekleyerek yemeğinize renk ve lezzet katın; dilimlenmiş avokado, rendelenmiş havuç, ince dilimlenmiş soğan, dilimlenmiş biber, salatalık veya kabak. Sotelenmiş mantar ve sotelenmiş havuç, balkabağı veya tatlı patates salatanıza ekstra 'umami' lezzeti ekler.

İsteğe bağlı protein: Ana yemek olarak servis etmek için salatanıza biraz protein ekleyin. Buharda pişirilmiş veya tütsülenmiş somon, tiftiklenmiş tavuk, haşlanmış yumurta veya peynir, salatanız için mükemmel seçeneklerdir. Etsiz bir salata için tofu, pişmiş fasulye veya mercimek kullanabilirsiniz.

Meyve: Meyve salataya tazelik ve tatlılık katar; tadını en iyi şekilde çıkarmak için meyveleri mevsiminde tercih edin. Mango, somonla çok yakışır ve kırmızı meyveler tavuğa lezzet katar. Taze bir mozzarella salatasına şeftali veya erik eklemeyi veya bol yeşillikli salatanıza kayısı, incir, yaban mersini veya çekirdeksiz kuru üzüm gibi kuru meyveler eklemeyi deneyin.

Salatanıza kıtırtı katın: Harika bir salatanın anahtarı, dokuların bir karışımıdır, dolayısıyla hazırladığınız salatanızın üzerine bir avuç dolusu fındık, susam, ay çekirdeği, kabak çekirdeği, kruton veya kıtır tortilla şeritleri serpmeyi deneyin. Tatları yoğunlaştırmak için kullanmadan önce kuruyemişleri ve çekirdekleri hafifçe kavurun.

Diğer malzemeler: zeytin, taze otlar, filizler, ançüez, kapari ve turşu salatalarınızı daha da lezzetli hale getirir!

Soslar: salatayı tamamlamak için en sevdiğiniz sosu üzerine gezdirin. Thermomix® ile sos hazırlamak çok kolay; hardallı balzamik sirke sosu veya pesto sosu salatalarınıza ekleyip son dokunuşu yapın.

Her şeyden önce salata yaparken yaratıcı olun ve malzemeleri farklı dokular, tatlar ve renklerle karıştırın ve eşleştirin. Salatanızı bir kasede karıştırarak, istediğiniz şekilde servis edin. Yeşil yapraklı salatalarda her şeyin taze ve gevrek kalmasını sağlamak için sosu servis yapmadan hemen önce eklemeyi unutmayın.

Thermomix® ipuçları

Marul ve diğer malzemeleri yıkayın: Sebzeleri ve meyveleri akan su altında yıkamak için Varoma tabağını kullanın, ardından Varoma kapağını kapatın ve fazla suyu atmak için Varoma'yı iyice çalkalayın.

Doğrayın: Yumuşak sebzeleri, meyveleri veya haşlanmış yumurtaları 3-4 sn/hız 4 ile doğrayın; sert sebzeler 3-4 sn/hız 5 iyi sonuç verir. Marulu doğramak için yaprakları karıştırma kabına koyup üzerine yaklaşık 1000 g su ekleyin ve 10 sn/hız 4 ile doğrayın. Ardından Varoma tabağından süzdürün.

Parçalayın: Kemiği alınmış, pişmiş eti herhangi bir sos olmadan karıştırma kabına koyun ve 4-5 sn//hız 4 ile parçalayın.

Salatalarınızı geliştirin

Pastırmalı patates salatasından , kinoalı sebzeli somon salatasına kadar birçok salatayı Cookidoo®'da bulabilirsiniz.

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ SALATALARI KEŞFEDİN