Baharatların öğütülmesi

Kendi baharatlarınızı hiç öğütmediyseniz, aromatik bir sürprize hazır olun! Taze kokulu baharatlar kullanmak, normal bir yemeği olağanüstü bir lezzete dönüştürmenin en kolay yollarından biridir.

Baharatlar, bitkilerin kabuğundan (tarçın), tomurcuklarından (karanfil), meyvelerinden (kırmızı karabiber), köklerinden (zencefil) veya tohumlarından (muskat) elde edilen keskin lezzetlerdir. Toz haline gelir gelmez güçlerini kaybetmeye başlayan uçucu yağlar ve diğer aromalı bileşikleri içerirler. Baharatları tane olarak satın almak ve onları kendiniz öğütmek, öğütülmüş muadillerini kullanmaktan çok daha iyi bir lezzet ve sonuç verecektir.

Thermomix® ile, Turbo modunu sadece birkaç saniye çalıştırarak tane baharatlardan oluşan bir hazineyi bir tutam baharat karışımı halinde getirebilirsiniz. Tarçın, kimyon, kişniş, zencefil, garam masala, kakule, kırmızı biber - seçenekler sonsuz ve heyecan verici!

Baharatlı yemekler hazırlıyorsanız, daha otantik bir sonuç elde etmek için baharatları taze öğüterek kendinize Körili ve Yer Fıstıklı Tavuk yapın. Hazırladığınız baharat karışımlarına istediğiniz baharatları ekleyip çıkararak yeni tatlar keşfedebilirsiniz.

İpuçları

•Taze öğütülmüş baharatlar inanılmaz derecede çok yönlüdür. Hazırlanış olduğunuz taze baharatlar ile harika bir Beş Baharatlı Mantarlı Ördek yapın veya leziz bir Chai Tea Latte hazırlayın. Zengin bir tat elde etmek için baharatlarınızı öğütmeden yağsız tavada hafifçe kavurabilirsiniz.

• Tane baharatlarınızı ihtiyaç duyduğunuz zaman öğüterek mükemmel lezzetler elde edebilirsiniz. Ancak, daha sonra kullanmak üzere hava geçirmez bir kavanozda da saklayabilirsiniz. Bu, anında öğüttüğünüz baharatlar kadar taze olmasa da süpermarketten satın aldığınız kurutulmuş baharatlardan daha taze olacaktır.

• Parfüm ve diğer aromatik maddeler gibi baharatlar da ısıya, ışığa, neme veya havaya maruz kalmayı sevmezler. Tercihen ocağın yakınında olmayan karanlık bir dolap baharatlarınızı saklamak için mükemmel bir yerdir.

• Taze öğütülmüş baharat karışımları, arkadaşlarınız ve sevdikleriniz için kişiye özel harika hediyelerdir. Thermomix®'inizi kullanarak arkadaşınızın kişiliğine veya pişirme tarzına uygun baharat karışımlarınızı oluşturabilirsiniz - sıcak, tatlı, taze, hafif, hoş kokulu, canlandırıcı ve hatta acı ve ateşli!

Taze öğütülmüş baharatlar, yemeklerinize lezzet ve koku açısından yeni boyutlar katar. Lezzetli baharat karışımlarınızı kullanabileceğiniz Cookidoo®'daki tariflere bir göz atın.

HEMEN GÖZ ATIN