Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 120 g taze kaşar, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 30 g zeytinyağı
- 70 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
-
250
g domates, küp şeklinde doğranmış (2 cm)
veya 250 g konserve doğranmış domates - 500 g dana sokum, kuşbaşı doğranmış ( 2-3 cm)
- 30 g biber salçası
- 150 g su
- 2 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber
- ½ tk pul biber
- ⅛ tk tarçın (isteğe bağlı)
- 900 g patlıcan, kabukları soyulmuş, dilimlenmiş (1 cm), kemer patlıcanı
- 150 g süt
-
30
g un
veya 30 g tam buğday unu - 1 tutam muskat (isteğe bağlı)
- maydanoz, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2644 kJ / 632 kcal
- Protein
- 36.2 g
- Karbonhidrat
- 17.5 g
- Yağ
- 46.8 g
- Lif
- 8.6 g
Alternatif tarifler
Çerkez Tavuğu
1 Std.
Patlıcan Beğendi
50min
Körili Tavuklu Wrap
50min
Ali Nazik
1h 10min
Kuru Patlıcan Dolması
1 godz. 30 min
Hatay Usulü Sini Kebabı
50min
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1h 15min
Kuzu ve Patlıcanlı Pilav
1 Std. 20 Min
Dana Stroganoff
1 Std.
Ekşili Köfte
1h 15min
Peynirli Karnabahar Çorbası
40 Min
Kremalı Mantarlı Et
1h 10min