Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 - 190 g soğan, dörde bölünmüş
- 25 - 45 g kereviz sapı, dilimlenmiş (3-4 cm)
- 3 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
- 150 g basmati pirinci
- 750 g kemiksiz, yağsız kuzu kolu, kuşbaşı kesilmiş (2-3 cm)
- 850 g su
- 2 tk tuz
- 1 - 2 tutam toz karabiber
- ½ - 1 tk kuru kekik
- ½ - 1 tk kuru biberiye
- 1 - 2 tutam toz tarçın
- 350 g patlıcan, alacalı soyulmuş ve dilimlenmiş (1 cm)
- su
- 20 - 25 g tereyağı
- 3 - 4 yk dolmalık fıstık, hafifçe kavrulmuş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Karbonhidrat
- 64.8 g
- Yağ
- 22.4 g
Alternatif tarifler
Çerkez Tavuğu
1h
Hünkar Beğendi
1 Std. 5 Min
Çilekli Ballı Limonata
5 min
Sotelenmiş Tavuk Küpleri
15 min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Teriyaki Sos (sarımsak ve zencefilli)
Değerlendirme yok
Sebze Suyu
Değerlendirme yok
Sicilya Usulü Jumbo Karides Salatası
Değerlendirme yok
Elmalı Zencefilli Ballı Limonata
5 min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40min
Mantarlı Risotto
40min
Kaju Fıstığı Ezmesi
50 Min