Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1507.3 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 59.5 g
- Yağ
- 10.5 g
Alternatif tarifler
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40min
Yasemin Pirinci Pilavı
35 Min
Sotelenmiş Tavuk Küpleri
15 min
Susamlı Yapışkan Tavuk
40min
Sotelenmiş Kabak
20 Min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Değerlendirme yok
Tavuk Suyu
1 Std. 10 Min
Basmati Pilavı
1h
Arpa Şehriye Pilavı
1h
Tavuklu Pilav
1 Std. 10 Min
Haşlanmış Pirinç
25 Min