Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- zeytinyağı, yağlamak için
- 800 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş ( yakl. 3 cm - bk. öneriler)
- 250 g pirinç, beyaz, yasemin cinsi
- 1000 g su
- 2 tk tuz
- 180 g havuç, küçük havuç, dilimlenmiş (5 mm)
- 100 g sultani bezelye (isteğe bağlı)
- 1 yumurta
- 3 yk mısır nişastası (bk. öneriler)
- 2 tk toz tatlı kırmızı biber
- ½ tk karabiber
- 2 diş sarımsak
- 30 g pirinç sirkesi
- 60 g bal
- 20 g tatlı chili sos (sweet chili sos)
-
60
g domates püresi
veya 60 g domates sosu (bk. öneriler) - 30 g esmer şeker
- 50 g soya sosu (bk. öneriler)
- 20 g susam tohumu, kavrulmuş
- 2 taze soğan, sadece yeşil kısımları, ince dilimler halinde kesilmiş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2983.8 kJ / 710.4 kcal
- Protein
- 45.9 g
- Karbonhidrat
- 85.4 g
- Yağ
- 19.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.6 g
- Lif
- 5.6 g
- Sodyum
- 2303.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kabaklı Bezelye Çorbası
1h
Hünkar Beğendi
1h 5min
Ton Balıklı Makarna
1h
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1h
Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav
Değerlendirme yok
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45min
Bonfile ve Brokolili Pilav
50min
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4h
Limonlu Sabayon Soslu Kuşkonmaz, Parmesanlı Pirinç Pilavı
1h
Damla Sakızlı Muhallebi
2 godz. 20 min
Mantarlı Risotto
40min
Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
1 godz. 25 min