Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mürbteig
- 210 g Weizenmehl, glatt
- 140 g Butter, kalt, in Stücken
- 70 g Staubzucker
- 1 Eidotter
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Marzinpanmasse
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 30 g Staubzucker
- 5 Tropfen Rum-Aroma
- 1 Eiklar
- 15 g Butter, weich
Füllung
- 250 g Ribiselgelee
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 151 kJ / 36 kcal
- Protein
- 1 g
- Karbonhidrat
- 5 g
- Yağ
- 2 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Lif
- 0.2 g
- Sodyum
- 1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Linzerkipferl
1h 10 min
Dotterbusserl
50 min
Kokosbusserl
25hod.
Schokokipferl
1ωρ. 30 λεπτ.
Eisenbahner von Dr. Oetker
1ωρ. 30 λεπτ.
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1ωρ. 30 λεπτ.
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 λεπτ.
Rumschnitten
50 min
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1hod. 20min
Kaffeekrapferl
2hod.
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2hod.
Husarenkrapferl
1hod.