Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Le baklava
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- ½ de bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille
- 100 g de cassonade
- 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de noix décortiquées
- 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
- ¼ citron jaune, zeste et jus
- 220 g de cassonade
- 80 g de miel
- ½ bâton de cannelle
- 70 g d'eau
- 4 gouttes d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Karbonhidrat
- 32 g
- Yağ
- 16.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.9 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 168.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
1ωρ. 5 λεπτ.
Chorba tunisienne
45 Min
Baklavas libanais
1ωρ. 5 λεπτ.
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2h 10min
Pides aux trois fromages
1h 40min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 godz.
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1ωρ. 15 λεπτ.
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Pains batbout marocains
1 Std.
Crêpes mille trous
1ωρ. 10 λεπτ.
Msemen
40 Min