Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Le baklava
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- ½ de bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille
- 100 g de cassonade
- 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de noix décortiquées
- 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
- ¼ citron jaune, zeste et jus
- 220 g de cassonade
- 80 g de miel
- ½ bâton de cannelle
- 70 g d'eau
- 4 gouttes d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Karbonhidrat
- 32 g
- Yağ
- 16.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.9 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 168.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15 min
Msemen
40 min
Crêpes mille trous
1h 10 min
Pains batbout marocains
1h
Pains de semoule Matlouh
2 godz. 10 min
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4h 40 min
Pides aux trois fromages
1hod. 40min
Fougasse mentonnaise
3sa 15 dk
Chorba tunisienne
45 min
Keftas
2 godz. 30 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2sa
Baklavas libanais
1 godz. 5 min