
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Kıtır
- 50 g un
- 50 g şeker
- 40 g tereyağı soğuk, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
Hamur
- 250 g süt
- 100 g şeker
-
30
g taze maya ufalanmış
veya 3 tk kuru maya - 2 yumurta
- 520 g un tezgahı unlamak için ekstra un
-
1
tk vanilya şekeri (thermomix ile yapılmış)
veya 2 tk şekerli vanilin - 80 g tereyağı oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş
- 1 tutam tuz
- sıvı yağ kaseyi yağlamak için
Çilekli Kıtır Çörek
- 350 - 360 g çilek ikiye bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 252.4 kcal / 1056.1 kJ
- Protein
- 5.9 g
- Yağ
- 7.8 g
- Karbonhidrat
- 40.1 g
- Lif
- 1.9 g
- Doymuş Yağ
- 4.5 g
- Sodyum
- 28.5 mg