Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
Budyń do kremu
- 600 g mleka, w temp. pokojowej
- 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru
Bita śmietana
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 30 g cukru pudru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
veya 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 opakowanie fixu do bitej śmietany (9 g)
Krem budyniowy
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 80 g cukru pudru
Przełożenie
- 1 puszka masy kajmakowej (ok. 510 g)
- 380 g herbatników
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1531.3 kJ / 366 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 32.6 g
- Yağ
- 24.5 g
- Doymuş Yağ
- 14.1 g
- Lif
- 0.8 g
- Sodyum
- 169.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 Std.
Ciasto Metrowiec
7h
Ciasto arbuz
6h
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 Std. 45 Min
Ciasto słonecznikowiec
9 Std.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 Std. 50 Min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 Std. 40 Min
Ciasto Rafaello
8hod. 30min
Wiśniowa chmurka
8hod. 30min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8hod. 30min
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Sernik Izaura
2 godz.