Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Le baklava
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- ½ de bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille
- 100 g de cassonade
- 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de noix décortiquées
- 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
- ¼ citron jaune, zeste et jus
- 220 g de cassonade
- 80 g de miel
- ½ bâton de cannelle
- 70 g d'eau
- 4 gouttes d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Karbonhidrat
- 32 g
- Yağ
- 16.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.9 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 168.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chorba tunisienne
45min
Ghoribas marocains
35 Min
Tajine d'agneau sucré (m'rozia)
3h 15 min
Makrouts (biscuits de semoule aux dattes)
1h 15 min
La sauce sriracha 🌶️🌶️🌶️
168 Std. 30 Min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains batbout marocains
1h
Baklavas libanais
1 godz. 5 min
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2h
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Msemen
40min