Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Le baklava
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- ½ de bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille
- 100 g de cassonade
- 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de noix décortiquées
- 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
- ¼ citron jaune, zeste et jus
- 220 g de cassonade
- 80 g de miel
- ½ bâton de cannelle
- 70 g d'eau
- 4 gouttes d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Protein
- 4.5 g
- Karbonhidrat
- 32 g
- Yağ
- 16.6 g
- Doymuş Yağ
- 3.9 g
- Lif
- 1.8 g
- Sodyum
- 168.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Cornes de gazelle
1 Std.
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 min
Ghoribas marocains
35min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Pompe croquante à la crème
5h 30min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1h 25 min
Pains batbout marocains
1 Std.
Baklavas libanais
1h 5min
Pains de semoule Matlouh
2h 10 min
Msemen
40 Min