Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 6 jajek
Kruchy spód
- 200 g mąki pszennej
- 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 20 g zimnej wody
- 30 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Dr. Oetker®
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Dr. Oetker®
Masa makowa
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 400 g maku
- 350 g mleka
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 30 g cukru
- 100 g miodu, płynnego
- 20 g kaszy manny
- 100 g rodzynek
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka, Dr. Oetker®
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
Beza
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1751 kJ / 418 kcal
- Protein
- 10 g
- Karbonhidrat
- 40 g
- Yağ
- 25 g
- Doymuş Yağ
- 8 g
- Lif
- 5.6 g
- Sodyum
- 115 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Prosty makowiec
13h 15 min
Bakaliowiec
2h 50min
Piernik na ciemnym piwie
2 Std. 35 Min
Ciasto makowa panienka
7u. 40min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5 min
Sernik wiedeński
9h 45min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2h 30min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 Std. 50 Min
Klasyczny jabłecznik
1 Std. 30 Min
Sernik królewski
4 godz. 35 min