Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 6 jajek
Kruchy spód
- 200 g mąki pszennej
- 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 20 g zimnej wody
- 30 g cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Dr. Oetker®
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, Dr. Oetker®
Masa makowa
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 150 g orzechów włoskich, łuskanych
- 400 g maku
- 350 g mleka
- 80 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 30 g cukru
- 100 g miodu, płynnego
- 20 g kaszy manny
- 100 g rodzynek
- 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka, Dr. Oetker®
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
Beza
- 230 g cukru
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1751 kJ / 418 kcal
- Protein
- 10 g
- Karbonhidrat
- 40 g
- Yağ
- 25 g
- Doymuş Yağ
- 8 g
- Lif
- 5.6 g
- Sodyum
- 115 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Babka z likierem jajecznym
1 godz. 20 min
Skubaniec z owocami
3 godz. 40 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 Std. 30 Min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Sernik królewski
4h 35min
Ciasto pijana śliwka
6h
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min
Sero-makowiec
9 Std. 40 Min
Ciasto pleśniak
3h 15min