
Uyumlu sürümler
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2 - 4 czerwone papryczki chili, świeże z gniazdami nasiennymi lub bez, pokrojone na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 ząbki czosnku
- 2800 - 3200 g pomidorów pokrojonych w ćwiartki, np. San Marzano, Lima, malinowych
- 2 - 4 łyżeczki soli
- 40 g oleju
- Besin Değeri
- şuna göre 1 słoik
- Kalori
- 240.8 kcal / 1008 kJ
- Protein
- 7 g
- Yağ
- 11.5 g
- Karbonhidrat
- 32.5 g
- Lif
- 9.3 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Sodyum
- 1517.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ketchup
1u. 20min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1u. 10min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2u.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1u. 15min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9u.
Sos pomidorowy marinara
1u. 15min
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1u. 20min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1u. 10min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Sos paprykowy à la Ajvar
55min