Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1000 g grasicy cielęcej
- 250 g octu
- 750 g zimnej wody, plus dodatkowa ilość do schłodzenia grasicy
- 600 g wody
- kostki lodu, do schłodzenia grasicy
- 300 g cebuli dymki, ze szczypiorem, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do smaku
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g białego wina
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- papryka słodka, mielona, do smaku
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2280 kJ / 545 kcal
- Protein
- 25 g
- Karbonhidrat
- 10 g
- Yağ
- 45 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kluski francuskie z Varomy
20min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (550-800 g)
40min
Gotowanie na parze pasternaku (550-1000 g)
30min
Zapiekanka z porem, omułkami i małżami sercówkami
2h 15min
Pizza z szynką i nektarynkami
2h 10min
Gotowanie na parze młodych marchewek (200-600 g)
30min
Gotowanie wyrobów mącznych – kopytek, klusek, gnocchi (z osłoną noża miksującego)
35min
Babeczki ziemniaczane
1h 10min
Rozdrabnianie orzechów
5 Min
Tarta z marmoladą pigwową
50min
Siekanie cebuli
5 Min
Rozdrabnianie sera
5 Min