Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Brioszka
- 200 g mleka, w temp. pokojowej
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
veya 1 ½ łyżeczki suchych drożdży (patrz wskazówka) - 500 g mąki pszennej
- 1 szczypta soli
- 90 g cukru
- 3 żółtka
- 125 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski i formy
Dżem rabarbarowy
- ½ laski wanilii, pokrojonej na kawałki
- 180 g cukru
- 300 g rabarbaru, bez łyka, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 30 g wody
- 50 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Formowanie i pieczenie brioszki
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- woda, do pieczenia
- 1 żółtko, roztrzepane
- cukier perlisty, do posypania (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2306.6 kJ / 548.9 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Karbonhidrat
- 85.9 g
- Yağ
- 17 g
- Doymuş Yağ
- 10 g
- Lif
- 3.3 g
- Sodyum
- 209 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kringel
2h 40min
Rabarbarowe ślimaczki
2 godz.
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1h 20min
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2sa 20 dk
Wieniec z makiem i morelami
1 Std. 30 Min
Drożdżówki z budyniem i śliwkami
2 godz.
Chałka z kardamonem
2h 40min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45min
Drożdżówki z jabłkami
2 godz. 35 min
Szafranowe bułeczki lussekatter
2h 10min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 Std. 45 Min