Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 70 g grochu, suchego
- 2 ząbki czosnku
- 150 g warzyw (cebuli, marchewki, korzenia pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
- 1250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- 2 liście laurowe, suszone
- 200 g chudego boczku, wędzonego, pokrojonego w kostkę
- 250 g ziemniaków, pokrojonych na małe kawałki
- 1 - 2 łyżeczki majeranku, suszonego, do smaku
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1469.5 kJ / 351.2 kcal
- Protein
- 13.3 g
- Karbonhidrat
- 13.1 g
- Yağ
- 20.3 g
- Doymuş Yağ
- 6.7 g
- Lif
- 7.8 g
- Sodyum
- 369 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50min
Krupnik
40min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa gulaszowa
1h 35min
Żurek
50min
Kartoflanka
55min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13h 50min
Barszcz ukraiński
1h 35min
Bigos
1h 30 min