Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1000 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 - 150 g cukru
- 70 g oleju
- ½ łyżeczki chili, mielonego
- 2 łyżeczki soli
- 1 liść laurowy, suszony
- 3 ząbki czosnku
- 50 - 70 g białego octu winnego
- 50 g koncentratu pomidorowego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 słoik
- Kalori
- 6706.4 kJ / 1601.8 kcal
- Protein
- 17 g
- Karbonhidrat
- 234.2 g
- Yağ
- 76 g
- Doymuş Yağ
- 6.3 g
- Lif
- 22 g
- Sodyum
- 3934 mg
Alternatif tarifler
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1h 10min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 Std.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Słodko-ostry sos chili
25 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1h 5min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Relish z zielonych pomidorów
55min
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
9 Std.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Ketchup z cukinii
1 Std.