Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g ryżu do sushi
- 1200 g wody
- 20 g octu ryżowego, plus 2 łyżki do zaprawy
- 1 łyżeczka cukru
- ¾ łyżeczki soli
- 120 g paluszków surimi, przekrojonych na pół
- 80 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
- 1 łyżka sosu sriracha
- 200 g ogórka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w słupki
- 4 płaty wodorostów nori
- awokado, ilość do nadziania sushi, pokrojone w 0,5 cm plastry (ok. 0,5 szt.)
- sos sojowy, ilość do podania
- Besin Değeri
- şuna göre 1 sztukę
- Kalori
- 156 kJ / 37 kcal
- Protein
- 1.2 g
- Karbonhidrat
- 5.5 g
- Yağ
- 0.9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sushi z pieczarkami portobello
1h 30 min
Surowe warzywne sushi (dieta raw)
8 Std. 30 Min
Sushi nigiri
1 Std.
Sushi z komosy ryżowej i batatów
1h 30 min
Sushi temaki
1h 30 min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2h 45min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 godz. 25 min
Sałatka sushi
1 godz. 15 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Sushi z wędzonym łososiem
1h 20 min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 godz. 40 min
Ryż do sushi
1 Std.