Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- masło, ilość do natłuszczenia formy
- 260 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 200 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
veya 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g oleju słonecznikowego
- 120 g likieru jajecznego, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder, ilość do oprószenia babki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 kawałek
- Kalori
- 1250.1 kJ / 298.6 kcal
- Protein
- 4.6 g
- Karbonhidrat
- 38.5 g
- Yağ
- 13.2 g
- Lif
- 0.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Szołder (murzin) wielkanocny
2 Std. 45 Min
Makówki (Makiełki)
35min
Babka limonkowa z twarogiem
1h 30min
Muffinki z likierem jajecznym
45 Min
Babka orzechowa
1h
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka muślinowa z polewą kakaową
2h 10min
Likier jajeczny
15min
Babka "Trójniak"
1 Std. 35 Min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2u. 5min
Babka marmurkowa
2h 10min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min