Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 800 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 8 ziaren ziela angielskiego
- 1000 g mięsa wieprzowego, tłustego, np. karkówki, łopatki, podgardla, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 50 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
- 400 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 2 ząbki czosnku
- 150 - 170 g boczku parzonego, w plastrach
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- 3 jajka
- 50 g bułki tartej
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1138.3 kJ / 272.1 kcal
- Protein
- 17.9 g
- Karbonhidrat
- 5.5 g
- Yağ
- 19.5 g
- Doymuş Yağ
- 7 g
- Lif
- 0.9 g
- Sodyum
- 457.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Rillettes z kaczką i wieprzowiną
1h 25min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16h 15 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Rolada mięsna
1 Std. 10 Min
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Pasztet na Wielkanoc
2h 10min
Pasztet babci Uli
8h 50min
Pasztet
3 Std.
Baleron z karkówki
50 Std. 30 Min
Pasztet z piersi indyka
2h
Smalczyk z jabłkiem i majerankiem
1 godz. 45 min