Bağışıklığınızı doğal yollarla nasıl güçlendirebilirsiniz?

Bağışıklığınızı doğal yollarla nasıl güçlendirebilirsiniz? Bağışıklığımızı güçlendirmek ve genel olarak zindeliğimizi arttırmak istediğimizde, ziyaret etmemiz gereken ilk yerlerden biri mutfaklarımızdır.

Size anlatılan hikayeleri bir hatırlayın… Birisi grip olmuş olsaydı, vücudunun hastalıkla doğal yollardan mücadele etmesine yardımcı olmak için hemen tavuk suyu çorbası yapılırdı. Peki ya boğaz ağrısını hafifletmek için içtiğimiz limon ve bal eklenmiş sıcak su veya soğuk algınlığından korunmak için tükettiğimiz zencefil ve sarımsak… Bunlar batıl inançlar değil. Tüm bu tarifler ve malzeme kombinasyonları, bu gıdaların besin yapısı ve doğal bağışıklığı arttırıcı özellikleri nedeniyle halk bilimidir.

Öyleyse, biraz daha derine inelim ve sizin ve Thermomix®'inizin ailenizin bağışıklığını doğal yollardan güçlendirmeye nasıl yardımcı olabileceğini görelim.

Her şeyden önce tercihiniz renk ve çeşitlilikten yana olsun

Bağırsak sağlığımızı, bağışıklığımızı ve genel olarak zindeliğimizi desteklemenin en önemli yollarından biri, çeşitli gıdalarla doğru miktarlarda beslenmektir.

Şimdi öne çıkan malzemeler ve tariflere göz atalım…

Sarımsak, zencefil ve zerdeçal kullanın

Bu aromatikler yiyeceklere harika bir lezzet derinliği katıyor ve faydaları lezzetten öteye gidiyor. Sarımsak,zencefil ve zerdeçalın bağışıklık arttırıcı özellikleri vardır aynı zamanda anti-inflamatuar, anti-viral ve anti-bakteriyeldirler. Yüksek miktarda antioksidanlar içerirler. Bol miktarda taze zencefil içeren Bağışıklık Güçlendirici Shot tarifimize göz atabilirsiniz.

C vitamini tüketiminizi arttırın

C vitamini açısından zengin turunçgilleri soğuk aylarda bol bol tüketin. Stres veya enfeksiyon dönemleri yaşadığımızda, C vitamini vücudumuz tarafından savunma amacıyla hızla kullanılır, bu nedenle enerjinizin tükendiğini hissediyorsanız, C vitamini alımınızı arttırmak gerçekten faydalıdır.

Limon ve portakal gibi turunçgillerin yanı sıra C Vitamini içeren çilek, kivi, kırmızı biber, ananas, lahana, domates gibi meyve ve sebzeleri bol bol tüketin.

C vitamininin ısıya, ışığa ve havaya duyarlı olduğunu ve etkisini çok çabuk kaybedebileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var; bu nedenle C vitamini içeren yiyecekleri mümkünse çiğ ve mümkün olduğunca taze tüketin!

Çinko

Hiç bitter çikolatanın tadını çıkarmak için bir bahaneye ihtiyacınız oldu mu? Şimdi tam zamanı çünkü bitter çikolata vücudunuz viral enfeksiyonlarla savaşırken gerçekten yararlı bir mineral olan çinko bakımından çok zengindir. Diğer büyük çinko kaynakları arasında tüm deniz ürünleri, kabak çekirdeği, ayçekirdeği, yumurta sarısı ve kırmızı et bulunur.

Çikolatalı Akışkan Kek, Frambuazlı Pratik Dondurmayı deneyin

Sağlıklı bakterileri depolayın

Sağlığımızın ve refahımızın tüm alanlarında bağırsak sağlığının önemi konusundaki farkındalık giderek artıyor. Doğal yoğurt, lahana turşusu, kimchi, miso, kefir ve kombu çayı gibi bakteri içeren dost canlısı fermente yiyecekler ve içecekler tüketmek diyetinize mükemmel katkılar sağlar. Sarımsak, soğan, pırasa, kuşkonmaz, yulaf, keten tohumu gibi prebiyotik yiyecekleri ve mercimek ve fasulye gibi baklagilleri tüketmek de harika bir seçimdir.

Ve tabii ki tavuk çorbasının mucizesi

Her ailenin bir favori yemeği vardır; bu da bizimki.

Tarifi burada bulabilirsiniz.