Çikolata hakkında her şey

Trüfler, tatlılar, turtalar, muslar, kekler, soslar… Çikolatayı kullanmanın pek çok farklı yolu var! İster çırparak hızlı bir ganaj hazırlayın, ister arkadaşlarınız ve aileniz için ev yapımı trüfler hazırlayın, Thermomix® ile çikolatalı tarifleriniz mükemmel olacak.

Farklı çikolata türleri

Bitter çikolata, %60-70 kakao oranına sahiptir. Yoğun çikolata aromalıdır ve hafif tatlıdır.
Sütlü çikolata yüksek miktarda süt ve şeker içerir. Düşük kakao oranına sahiptir.
Beyaz çikolata kakao yağından yapılır. Yani teknik olarak çikolata değildir. Bitter çikolatanın içerdiği antioksidanları içermez.
Ruby çikolata, 2017 yılında hayatımıza giren ruby çikolata, hafif meyve aromalı pembe renkli haliyle son zamanların en büyük gıda trendlerinden biridir.

Çikolata eritme

  1. 200 g çikolatayı küçük parçalar halinde karıştırma kabına koyun.
  2. 8 sn/hız 10'da rendeleyin. Karıştırma kabının kenarlarını spatula ile sıyırın.
  3. 3-4 dk/50°C/hız 2'de eriyene kadar eritin.
  4. Gerektiğinde kullanın.

İpuçları

•Karıştırma kabının tamamen kuru olduğundan emin olun - çikolata suyla temas ederse 'kesilebilir'.
•Çikolatayı rendelemek daha hızlı erimesini sağlar.
•Karıştırma kabında kalan çikolata varsa atmayın - sıcak çikolata yapın! 250 g süt ekleyin, 4 dk/80°C/hız 2'de ısıtın, ardından bir bardağa aktarın ve keyfini çıkarın.

Thermomix® ve çikolata…cennetten gelen eşleşme!

Bu lezzetli malzemeyi tanımak için Cookidoo®'daki birçok basit çikolata tarifinden birini deneyin. Arkadaşlarınız gelecekse Yulaflı Kurabiye size Thermomix® ile çikolata eritmenin temellerini gösterecek. Hızlı bir tatlıya ihtiyacınız varsa, Çikolatalı Akışkan Kek sadece 20 dakika sürer ve dondurmaya mükemmel bir şekilde eşlik eder.

Boş zamanınız varsa Üç Katlı Çikolatalı Pasta tarifimizi deneyin. Bu tarif, kutlamalar için mükemmel bir seçim! Daha hızlı bir seçenek için, Çikolatalı Fondan, sevdiklerinizi mutlu etmek için harika bir seçenek.

Hangi çikolatalı tarifi yapmaya karar verirseniz verin, kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edeceğinizi bilin!