Kendi tariflerinizi yaratmanız için ipuçları

Oluşturulan tarifler resmi Vorwerk tarifleri değildir. Yaralanmaları önlemek için lütfen genel güvenlik talimatlarına uyun ve pişirme sürecini dikkatle izleyin.

Kendi tariflerinizi uyarlama veya oluşturma girişiminde bulunmadan önce Cookidoo® içeğindeki tarifleri pişirerek Thermomix® ile tanışın. Pişirmek istediğinize benzer yöntemli bir tarifi Cookidoo® uygulamasında aramak harika bir başlangıç noktası olabilir. Thermomix® tarifini örnek olarak kullanın.

Malzemelerin miktarları önemli ölçüde farklıysa, pişirme sürelerini ayarlayın. Karıştırma kabının kapasiteyi aşmadığından emin olun (maks. 2,2 litre).

Thermomix® tarifindeki yöntemleri elde etmek istediğiniz tarifin ihtiyaçlarına göre uyarlayın. Geleneksel yöntemlere göre iki adım olan bir tarif, bazen tek bir Thermomix® adımında elde edilebilir!

Pişirme Tablolarını indirin
Porsiyonlanmış tarifleri keşfedin

Hazırlık aşamalarını organize etme

Kurudan suluya: temiz ve kuru karıştırma kabı gerektiren işlemlerle başlayın (ör. şekeri öğütmek, otları doğramak).
Soğuktan sıcağa: Sosları veya çorbaları pişirmeden önce hamur yoğurun, kremayı çırpın, içecekleri karıştırın veya soğanları doğrayın.
Hepsi bir arada: genellikle aynı anda birkaç malzeme eklenebilir, böylece tarif kısalır.

Ayrıca ne zaman isterseniz süzgeci ve/veya Varoma'yı kullanarak birkaç yemeği aynı anda pişirebilirsiniz.

Genel ipuçları

• İlk adım olarak tahılları, kuruyemişleri veya şekeri öğütme işlemini gerçekleştirin ve peynir veya ekmeği rendeleyin. Bu işlemler temiz ve kuru bir karıştırma kabında en iyi sonucu verir ve bir sonraki adımdan önce çok az temizlik yapmanız gerekir veya hiç temizlik yapmanız gerekmez.
• Diğer işlemlerden önce ekmek, pizza veya makarna hamurunu yoğurun. Bu hamurların genellikle kaptan çıkarılması kolaydır, bu da gereksiz yere temizlik yapmanızı önler.
• Sosları, kek hamurlarını, gözleme hamurlarını veya bisküvi hamurlarını 2 ile 5 arasındaki hız seviyelerinde karıştırın. Tüm malzemelerin genellikle bir seferde ve birkaç saniye içinde karıştırılabileceğini unutmayın.
• Ne zaman bu işlemi yaparsanız yapın yumurta akını çırpmak için mükemmel derecede temiz bir kap gereklidir ve çırpıcıyı maksimum 4 seviyesindeki hızda kullanmanız gerektiğini unutmayın.
• Sebzeleri sotelemeden önce doğrayın. Sebzeleri sıvı yağ ile birlikte doğramak sonrasında karıştırma kabının kenarlarını sıyırmayı kolaylaştırabilir, hatta bazen gereksiz hale getirebilir.
• Besin değerini mümkün olduğu kadar çok korumak için 90 – 100 °C'de pişirin veya haşlayın. Pişirme süresi malzemelere bağlıdır, bu nedenle rehberlik için benzer bir Thermomix® tarifine bakın. Doğramadan karıştırmak için  kullanın.
• Aşırı kaynamayı önlemek için süt veya kremayla 90 ºC'de pişirin. Topaklanmayı önlemek için sosları 2 ila 4 arasında bir hız seviyesinde karıştırın.

• Sebze, pirinç, karides ve köfte gibi ürünleri Varoma'da veya süzgeçte pişirin/buharda pişirin. Karıştırma kabına sıvı ekleyin veya bunları karıştırma kabında başka bir yemek pişirirken aynı anda pişirin.

Keyifli pişirmeler!

Paylaşmak önemsemektir!

Oluşturduklarınızı tercih ettiğiniz kanallar aracılığıyla arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşarak neşeyi yaymayı unutmayın! Tarifinizin sağ alt tarafındaki üç noktaya tıklayın ve “Tarifi paylaş” seçeneğini seçin. Ardından sosyal medya, e-posta veya bağlantı aracılığıyla paylaşmayı seçin.

Oluşturulan tariflere git

Buharda Pişirme ve Doğrama İçin İpuçları

Thermomix® pişirme tablolarımız, kendi tariflerinizi oluştururken harika bir başlangıç noktası olabilir.

Pişirme Tablolarını İndir