Ev yapımı temel malzemeleriniz için 5 ipucu

Dikkatle etiketlenmiş rengarenk malzemelerin olduğu bir kiler sık sık yemek yapılan evlerin olmazsa olmazıdır. Ev yapımı salçalar, turşular, reçeller ve mükemmel konserveler. Kıpkırmızı domates sosu kavanozları. Çıtır çıtır granolalar. Rengarenk baklagiller ve çeşit çeşit unlar. Kuruyemişler ve mis kokulu baharatlar.

İlham verici temel malzemelerle doldurulmuş bir kiler hayatınızı kolaylaştırır. Thermomix® sayesinde kendi hazırladığınız temel malzemelerle mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hazırladığınız yemeklerin içinde tam olarak ne olduğunu bilir, ailenize ve sevdiklerinize katkısız, sağlıklı ve çok lezzetli yemekler sunabilirsiniz.

Thermomix® ile badem sütünden tahine, çilek reçelinden fıstık ezmesine kadar birçok temel tarifi yapmak artık çok kolay.

Peki neden süpermarketten satın almak yerine evde yapmayı tercih etmelisiniz?

• Daha ekonomik
• Taze
• Daha az atık üretirsiniz
• Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
• Tabağınızda ne olduğunu bilirsiniz

Thermomix® ile temel malzemelerinizi kolayca hazırlayıp, sağlıklı, ekonomik ve birbirinden lezzetli yemekler yapmak artık parmağınızın ucunda.

Kilerinizi düzenlemenize ve temel malzemelerinizi stoklamanıza yardımcı olacak 5 ipucuna göz atın:

1) Toplu olarak ve mevsiminde satın alın

Malzemeleri toplu olarak ve mevsiminde satın almak hem paradan tasarruf etmenizi sağlar hem de çevre için çok daha iyidir. Reçel yapımında kullanacağınız bolca çilek veya kavanozlarca salça hazırlayabileceğiniz bol miktarda domates alabilirsiniz.

2) Farklı kullanım alanları için elinizdeki malzemeleri değerlendirin

Toz şekeri kilerinize depolayın ve gerektiğinde pudra şekeri haline getirin. Tam tahıllardan ve baklagillerden kendi un karışımlarınızı yapın. İhtiyacınız olandan fazla pirinciniz varsa, farklı tariflerde kullanmak üzere pirinci pirinç ununa dönüştürün.

3) Soslarla akşam yemeklerinizi zenginleştirin

Thermomix®, soslar söz konusu olduğunda süper gücünüzdür. Domates sostan Alfredo sosa, pesto sostan puttanesca sosa kadar birçok sosu sıfırdan yapmak artık Thermomix® ile mümkün!

4) Baharatları bütün olarak satın alın

Baharatları bütün olarak satın alarak daha uzun süre taze tutun. Tazeliğini ve lezzetini korumak için her zaman gerektiğinde öğütün, ardından bunları hava almayacak şekilde saklayın ve gerektiğinde kullanın.

5) Her zaman elinizde ne olduğunu bilin

Organize bir etiketleme sistemi, temel malzemelerinizin içeriklerini ve son kullanma tarihlerini takip etmenize yardımcı olacaktır. Her hafta evde hazırlamak için bir veya iki ürün seçin, böylece çok yakında ev yapımı ürünlerle dolu bir kileriniz olacaktır.