Detoks için ipuçları

Zaman zaman tükettiğiniz yüksek miktarda hamur işi ve ağır yemekler, sizi yorgun ve şişkin hissettirerek keyfinizi kaçırabilir. Detoks diyeti uygulamanız, kendinizi toparlamanıza yardımcı olarak size çok ihtiyaç duyduğunuz bir enerji takviyesi ve 'iyi hissetme' duygusu sağlayabilir.

Detoks nedir?

Detoks, hızlı bir çözüm değildir, yedi günlük bir perhizdir. Detoks yapıyor olmanız, tüm yiyecekleri kesmeniz gerektiği anlamına gelmez. Aslında bunun tam tersi olmalıdır. Detoksun temel kuralı temiz gıdalar tüketmektir. Dolayısıyla yağ, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekleri canınızın çekme olasılığı azalır. Kendi mutfağınız başlamak için en ideal yerdir. İşte en iyi ipuçlarımızdan birkaçı:

● İşlenmiş ve aşırı rafine edilmiş gıdalardan kaçının
● Abur cuburlara "hayır" deyin
● Tükettiğiniz tuz, şeker miktarını azaltın
● Süt ürünleri için daha hafif seçenekleri ve bitki bazlı alternatifleri seçin
● Diyetinize daha fazla bütün meyve ve sebze ekleyin

Lezzetli, besleyici detoks tarifleri

Detoks söz konusu olduğunda, çorbalar, smoothie'ler ve meyve suları en iyi seçimdir. Hazırlanması kolaydır ve vitamin içerikleri son derece yüksektir.

En iyi ipucu: Çorbalarınızı, smoothie'lerinizi ve meyve sularınızı derin dondurucuda saklayarak önümüzdeki haftaya hazırlanın.

Thermomix® ile meyve ve sebzeleri karıştırmak bundan daha kolay olamazdı. Malzemeleri karıştırma kabına koyun ve hızı ayarlayın. Hız 4 ve 5'te sebze ve meyveleri doğrayabilirsiniz. İpeksi ve pürüzsüz bir kıvamda smoothie için ise hız 8-10 gereklidir.

Salata yemek, meyve ve sebzelerin tüm faydalarını tek bir öğünde almanın başka bir mantıklı yoludur. Salata konusunda çok fazla çeşitlilik vardır. Salatanın güzel yanı, dilediğiniz zaman ve dilediğiniz şekilde malzemeleri değiştirerek kendi salatanızı yaratabilmenizdir.

Vitamin yönünden zengin malzemeler

Ne pişirirseniz pişirin, malzemelerinizi mantıklı bir şekilde seçtiğinizden emin olun. Bazı yiyecekler detoks için diğerlerinden daha iyidir. İşte favorilerimizden bazıları:

Limon

C vitamini deposu limonlar antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudun pH dengesini korumaya yardımcı olurlar. Karakteristik ve keskin bir tada sahip olan limonlar, kuvvetli bir dokunuşla bir tabağa gerçekten hayat verebilir.

Zerdeçal

Karabiber ile kombinasyon halinde kullanıldığında bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve iltihabı hafifletecektir.

Lahana

Brokoli, karnabahar ve karalahana gibi lahana da toksinlerle savaşmaya yardımcı olan sülforafan içerir. Herkesin damak tadına uygun değildir, bu nedenle lahanaya düşkün değilseniz ama yine de mükemmel faydalarından yararlanmak istiyorsanız çorbanıza veya sebze suyunuza eklemeyi deneyin.

Zencefil

Pek sağlıklı olmayan seçimler yapıyorsanız, işte sizin için yararlı bir kür. Zencefil, midenizi rahatlatmaya yardımcı olmanın yanı sıra sindirimi kolaylaştırabilir ve şişkinliği azaltabilir. Canlandırıcı bir değişiklik için suyunuzda bir miktar rendeleyin veya bir bardak zencefil çayı yapmayı deneyin.

Pancar

Süper bir gıda olarak pancar, detoks yapıyorsanız sizin için harika bir seçimdir. Süper olarak bilinmesinin bir nedeni var. Magnezyum, demir ve C vitamini açısından zengin olduğu için pancar, cilt, saç, kolesterol seviyeleri için mükemmeldir ve bedenin sportif bakımdan güçlü olmasını sağlar.

Daha sağlıklı, daha fazla besin seçimleri yaparak detoks yapmak, vücudunuzun onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olacak, sizi tazelenmiş, yenilenmiş ve her şeyi yapmak için hazır hissettirecektir.