Bitkisel sütle pişirme

Bitkisel sütler içeren beslenme şekli her zamankinden daha fazla sayıda tüketiciye hitap ediyor. Bu şekilde yemek pişirmek mutfakta giderek daha popüler hale geliyor. Bitkisel sütü tercih etmenin sebepleri arasında sağlığa faydası, alerjik nedenler ve damak tadı farklılıkları yer alabiliyor.

Bitkisel süt önerilerimize göz atın:

• Soya sütü, bitkisel süt çeşitleri arasında en popüler seçenektir. Tadı hafiftir ve kolayca ısıtılabilir. Sıcak içecekler için de uygundur. İnek sütünün yerine kullanabilirsiniz.
• Badem sütü, daha yoğun bir tada sahiptir. Bu sebeple sıcak içeceklerde ve yemek tariflerinde kullanımı kolaydır.
• Kaju sütü yoğun ve kremsidir. Tatlılara ve yemeklere lezzet katar.
• Yulaf sütü, tatlı ve hafif bir tada sahip, kullanım alanı geniş bir üründür. Ayrıca diğer bitkisel sütlere göre daha yüksek protein oranına sahiptir.
• Hindistan cevizi sütü zengin bir lezzete sahiptir. Tatlı ve tuzlu tariflerde popüler bir seçenektir.
• Pirinç sütü hafif bir dokuya ve tada sahiptir. Düşük oranda protein ve yağ içerir. Doğal bir tatlılığı sayesinde birçok tatlıda kullanılır.
• Kenevir tohumu sütü yüksek protein içerir. Tuzlu yemeklerin yapımında tatlılardan daha fazla tercih edilir.

Thermomix® ile kendi bitkisel sütünüzü sütünüzü yapın

Thermomix®'te kendi bitkisel sütünüzü yapmak, paketleme ve soğutma adımlarını ortadan kaldırır. Evinizde kendi sütünüzü yapmak hem sürdürülebilir hem de kolay bir seçimdir.

Evinizde kendi bitkisel sütünüzü yapmak için bir süzme bezine ihtiyacınız olacaktır. Yulaf sütü, pirinç sütü, kenevir tohumu sütü ve hindistan cevizi sütü gibi bazı bitkisel sütler Thermomix®'te dakikalar içinde hazırlanır.

Bitkisel sütlerimizin tamamını bulmak için tıklayın.