Öğün Hazırlama ve Toplu Pişirme

Mutfakta verimlilik

Zamandan tasarruf etme, alışveriş bütçesini yönetme, süpermarkete daha az sıklıkla gitme, yemek israfını önleme ve verimli şekilde hafta içi pişirme, daima mutfaktaki sıcak gündem maddeleri olmuştur.

Öğün hazırlama ve toplu pişirme, yemeklerinizi önceden organize etme ve hazırlamanıza yardımcı olan harika yöntemlerdir. İster hafta için fazla miktarda çorba hazırlayın, ister hafta sonunuzun bir kısmını çocuklar için beslenme çantaları hazırlamakla geçirin, isterseniz de derin dondurucunuzda stok yapabilecek şekilde fazla miktarda lazanya pişirin…Cookidoo® tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazır. Öğün planlama ve toplu pişirme, normal yiyecek hazırlığının zıttı olan yöntemler olarak düşünülmemelidir - herkesin her zaman net sınırlara sahip olmayan bir yaşam tarzı ve rutinleri vardır!

Şimdi her bir tekniğe daha yakından bakalım. Tanımlar, basit kılavuz ilkelerdir ve her bir yöntem, rutinleri, ihtiyaçları ve hedefleri doğrultusunda kişiden kişiye değişiklik gösterir!

Toplu Pişirme

Toplu Pişirme, bölümler halinde pişirme, ve bundan da öte, pek çok yemek için kullanılabilen çeşitli malzemeler veya tarifleri hazırlama anlamına gelir. Amaç, büyük miktarlarda yemek pişirerek, sonraki günlerde mutfakta çok fazla zaman harcamanıza gerek kalmamasıdır. Genellikle bir hazırlık günü seçilir (sıklıkla hafta sonu) ve bir veya birkaç temel tarif hazırlanır (sıklıkla büyük miktarlarda). Bu durum hafta boyunca, hazırlanmış malzemeleri çeşitli değişik yemeklerde kullanmanıza imkan verir. Her bir hazırlanmış malzeme genellikle buzdolabı veya derin dondurucuda farkı kaplara yerleştirilir. Kullanma zamanı geldiğinde, hazırlanmış olan malzemeler birbiri ile veya taze olarak hazırlanmış malzemelerle karıştırılır ve tarif bitirilir. Daha fazla ilham almak için videoyu izleyin.

Öğün Hazırlama

Öğün hazırlama, yemekleri önceden hazırlamak için çeşitli yöntemleri kapsayabilen bir terimdir. Şunları içerir: tüm tarifleri hazırlama, tarifin bir kısmını hazırlama, dondurmak için tarifler hazırlama ve toplu pişirme. Öğün hazırlama sıklıkla bir yemeğin tüm bileşenlerinin hazırlandığı ve önceden bir araya getirildiği ve “yemek setlerine” veya tek kişilik porsiyonlara dağıtıldığı bir hazırlama yöntemine karşılık gelir. Ardından bu porsiyonlar sonraki günlerde yemek için hazırdır! Öğün hazırlamaya dair ilham verici bilgiler için videoyu izleyin.

Başarılı bir üçlü

Öğün Hazırlama, Toplu Pişirme ve Cookidoo®. Tariflerinizi seçin, bir menü yaratıp alışveriş listesi oluşturun ve pişirmeye başlayın.

Gelin başlayalım!