Varoma, çok katlı ve buharlı pişirme için idealdir. Narin balık ve sebzelerinizi sularını kaybetmeden hazırlayabilirsiniz. Sayısız tatlı ve çok daha fazlasını buharda pişirebilirsiniz.
1. Varoma'da pirinç ve hatta kek pişirebileceğinizi biliyor muydunuz?
İhtiyacınız olan tek şey sadece Varoma tabağına sığan ve düzgün pişmesini sağlamak için kapağı kapatmanıza olanak tanıyan ısıya dayanıklı bir kek kalıbı veya tabak. Şu leziz tarifi hemen inceleyin: Kavanozda Cheesecake
2. Varoma'yı salata kurutucu olarak kullanın
Marul veya diğer yeşillikleri yıkadıktan sonra Varoma tabağına koyup, kapağı kapalı halde sallayarak fazla sularından kurtulabilirsiniz.
3. Malzemelerinizi mükemmel şekilde pişirin
Pişmesi uzun süren malzemeleri Varoma tabağında, pişmesi kısa süren malzemeleri ise Varoma tepsisinde pişirin. Böylece optimum pişirme süresi ile mükemmel sonuçlar elde edersiniz!
4. Daha fazla kişiye yemek hazırlayın
Thermomix'inizde daha fazla kişiye yemek hazırlayabilmek için Varoma tabağını, Varoma tepsisini ve karıştırma kabını birlikte kullanın.
5. Sebzeleri ve makarnayı süzün
Varoma'yı pişmiş makarna veya sebzeleri süzdürmek için kevgir olarak kullanın.
6. Varoma tepsinizi fırın kağıdıyla kaplayın
Mükemmel şekilde buharda pişirilmiş malzemelerinizin leziz sularının tadını çıkarın. Fırın kağıdı yemeğin suyunun kaçmasını ve karıştırma kabındaki diğer malzemelerle karışmalarını önler. Fırın kağıdını Varoma tepsisine rahatça serebilmek için hafifçe ıslatın. Buhar sirkülasyonunu sağlamak için Varoma tepsisinin bazı buhar deliklerinin açık kalmasına dikkat edin.