Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 10 g nane yaprağı
- 200 g domates, dörde bölünmüş, dolmalara kapak yapmak isterseniz ekstra 1-2 domates
- 250 g soğan, dörde bölünmüş
- 75 g zeytinyağı, dolmaların üzerlerine gezdirmek için ekstra 1 yk zeytinyağı
- 20 - 25 g dolmalık fıstık
- 35 g kuş üzümü, kurutulmuş
- 1 tk tarçın
- 1 tk kuru nane
- 1 tk karabiber
- 1 tk şeker
- 2 tk tuz
- 230 g Osmancık pirinci, sıcak suda 1 saat ıslatılıp iyice süzülmüş (bk. Öneriler)
- 8 - 9 adet yeşil dolmalık biber, orta boy, sap kısmı ve çekirdekleri çıkarılmış
- 750 g su
- limon, dörde bölünmüş, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 3724.5 kJ / 890.2 kcal
- Protein
- 30.3 g
- Karbonhidrat
- 197.3 g
- Yağ
- 20.4 g
- Doymuş Yağ
- 5.2 g
- Lif
- 68.3 g
- Sodyum
- 579.2 mg
Alternatif tarifler
Sotelenmiş Karışık Sebzeler
30min
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1h 15min
Kekik, Nane ve Tarçınlı Bitki Çayı
Değerlendirme yok
Peynirli Omlet
15min
Kakaolu ve Kahveli Pratik Puding
15min
Sotelenmiş Mantar
20 Min
Sotelenmiş Biber ve Soğan
25 Min
Karamelize Soğan (400-500 g)
25 Min
Kuru Fasulye
10 Std.
Sotelenmiş Biberler (200 g)
20 Min
Sotelenmiş Biberler (400 g)
25 Min
Sotelenmiş Kabak (300 g)
15min