Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pişirmeden 2 gün önce - salamura
- 1 hindi (6.5-8 kg)
- 1150 g su, hindiyi kaplamak için ekstra su
- 340 g deniz tuzu, iri taneli, iyotsuz
- 280 g esmer şeker
- 230 g bal
- 85 g yenibahar, tane
- 60 g sarı hardal tohumu
- 60 g tane karabiber
- 16 adet karanfil
- 8 adet yıldız anason
- 8 adet kuru defne yaprağı
- 15 adet kakule
- 290 g soğan, dörde bölünmüş
- 30 - 40 g zencefil, taze kök, ince dilimlenmiş
- 3 çubuk tarçın
- 2 portakal, dilimlenmiş
Fırınlanmış Hindi
- 230 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 800 g beyaz şarap
- 1 tk tuz
- 1 tk karabiber
- 170 g havuç, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
- 280 g soğan, sekize bölünmüş
-
280
g kereviz kökü, parçalara bölünmüş (4-5 cm)
veya kereviz sapı - 120 g tereyağı, yumuşak
Sebzeli Gravy Sos
- 100 g un
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3356 kJ / 802 kcal
- Protein
- 86 g
- Karbonhidrat
- 22 g
- Yağ
- 39 g
- Doymuş Yağ
- 21 g
- Lif
- 3 g
- Sodyum
- 563 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kıymalı Domates Soslu Tam Buğday Spagetti
1h 25min
Kremalı Mantar Çorbası
20 Min
Vietnam Usulü Yumurtalı Kahve
10min
Frambuazlı Salata Sosu
10min
Fransız Fasulyeli Jambonlu Makarna
35min
Avokadolu Humus
15min
Bal Peteği Şekerlemesi
1h 30min
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1h 15min
Mantar Ezmesi
1h 40min
Turplu krem peynir
10min
Kırmızı, Beyaz ve Mavi Frozen Limonata
10min
Soslu Tavuk Köftesi
50min