Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 diş sarımsak
- 100 g domates, ikiye bölünmüş
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 150 g patlıcan, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 30 g biber salçası
- 40 g zeytinyağı
- 200 g pilavlık bulgur, yıkanmış (yıkanmamış hali 200 g), süzülmüş
- 270 g su
- 1 ½ tk tuz
- ½ tk kimyon
- ¼ tk karabiber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1193.4 kJ / 285 kcal
- Protein
- 5.5 g
- Karbonhidrat
- 37.8 g
- Yağ
- 10.6 g
- Lif
- 6.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sömelek Köfte
1h
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
Sotelenmiş Kabak
20min
Keşkül
3h 20min
Sotelenmiş Tavuk Küpleri
15 Min
Ratatuy
40min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1 godz. 15 min
Pirinçli Yayla Çorbası
50min
Patlıcanlı Börek
1 godz. 10 min
Limonlu Kek
2 Std.
Etli Biber Dolması
1 Std. 20 Min