Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1350 g su
- 500 g yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 20 - 22 g un
- 90 g Osmancık pirinci
- 2 - 2 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 3 - 4 tk kuru nane, damak tadına göre
- ½ tk pul biber (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 815 kJ / 195.5 kcal
- Protein
- 4.8 g
- Karbonhidrat
- 19.5 g
- Yağ
- 10.5 g
- Lif
- 0.3 g
- Sodyum
- 40 mg
Alternatif tarifler
Ezogelin Çorbası
1 Std. 5 Min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Ballı Gün Kurusu Hoşafı
5h 40min
Tarhana Çorbası
25 Min
Mercimek Çorbası
35 Min
Sütlü Domates Çorbası
55min
Cennet Çorbası
40min
Yoğurtlu Kek
1h 40min
Alaca Çorba (Antep Yöresi)
55min
Etsiz Çiğ Köfte
50 Min
Şehriyeli Domates Çorbası
45 Min
Etli Biber Dolması
1 Std. 20 Min