Cihazlar ve Aksesuarlar
Vanilya ve Beyaz Şaraplı Armutlar ile Badem Kıtırı
Hazırlık 10 dk
Toplam 1sa
5 porsiyon
Malzemeler
Badem Kıtırı
-
file badem20 g
-
tereyağı soğuk, parçalara bölünmüş (2-3 cm)40 g
-
şeker40 g
-
un40 g
İngiliz Kreması (Defne Yapraklı)
-
süt300 g
-
yumurta sarısı4
-
şeker50 g
-
defne yaprağı, kurutulmuş orta boy, ikiye bölünmüş3 - 4
Armutların Pişmesi ve Sunum
-
su250 g
-
beyaz şarap, sek500 g
-
herhangi bir badem likörü çeşidi20 g
-
şeker30 g
-
yıldız anason1
-
vanilya çubuğu uzunlamasına ikiye kesilmiş1
-
armut kabukları soyulmuş, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış, yakl. 5 adet armut (Santa Maria cinsi)590 g
-
esmer şeker120 g
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
53.4 mg
Protein
6.2 g
Kalori
2208.7 kJ /
527.9 kcal
Yağ
13.7 g
Lif
4.5 g
Doymuş Yağ
6.6 g
Karbonhidrat
79.7 g