Cihazlar ve Aksesuarlar
Ballı Hardal Soslu Somon, Brokoli ve Tatlı Patates
Hazırlık 10 dk
Toplam 40 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
diş sarımsak2
-
zeytinyağı ekstra 2 yk zeytinyağı20 g
-
bal20 g
-
hardal20 g
-
taze sıkılmış limon suyu10 g
-
su500 g
-
tuz1 ¼ tk
-
400 g patates, küp küp kesilmiş (1,5 cm)tatlı patates küp küp kesilmiş (1,5 cm)400 g
-
brokoli çiçeği küçük parçalara bölünmüş (3 cm)400 g
-
derisiz, kılçıksız somon fileto 4 adet (toplam 800 g)800 g
-
karabiber3 - 4 tutam
-
Ezine peyniri sert, ufalanmış100 g
-
pul biber¼ tk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
1217.7 mg
Protein
49.3 g
Kalori
3018 kJ /
721.3 kcal
Yağ
44.5 g
Lif
3.3 g
Doymuş Yağ
11.7 g
Karbonhidrat
31.5 g