Cihazlar ve Aksesuarlar
Kuru Cacık (Tzatziki)
Hazırlık 10 dk
Toplam 20 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
salatalık kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış (soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış hali 350 g), parçalara bölünmüş (2-3 cm)350 g
-
tuz1 ¼ tk
-
diş sarımsak1
-
dereotu yaprağı10 g
-
zeytinyağı20 g
-
350 g yoğurtsüzme yoğurt350 g
-
4 tk sirkelimon suyu (isteğe bağlı)4 tk
-
karabiber¼ tk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
766.1 mg
Protein
8.4 g
Kalori
543.8 kJ /
130 kcal
Yağ
5.1 g
Lif
0.6 g
Doymuş Yağ
0.7 g
Karbonhidrat
13.6 g