Uyumlu sürümler
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 600 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 2 łyżeczki soli
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 300 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 30 g selera naciowego, pokrojonego na 2 cm kawałki
- 1 ½ - 2 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g koperku, świeżego, tylko liście
- 100 g sera feta, pokrojonego na kawałki
- 200 g jogurtu greckiego
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 15 g szczypiorku, świeżego, posiekanego
- 3 jajka
- 150 g mąki pszennej
- 1 puszka krojonych pomidorów, z puszki
- 2 puszki białej fasoli, z puszki, opłukanej i odsączonej
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- olej, do smażenia
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 3165.4 kJ / 756.6 kcal
- Protein
- 38.2 g
- Karbonhidrat
- 107.9 g
- Yağ
- 20.7 g
- Doymuş Yağ
- 6.9 g
- Lif
- 18.5 g
- Sodyum
- 1562 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
/search/tr-TR?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r804401