Cihazlar ve Aksesuarlar
Burrata Peynirli Pancar Carpaccio
Hazırlık 15 dk
Toplam 1sa 25 dk
6 porsiyon
Malzemeler
Sos
-
sızma zeytinyağı60 g
-
elma sirkesi damak tadına göre25 - 30 g
-
limon suyu damak tadına göre15 - 20 g
-
hardal½ - 1 tk
-
bal10 g
-
taze fesleğen yaprağı (isteğe bağlı)5 g
-
tuz damak tadına göre¼ tk
-
karabiber damak tadına göre1 - 2 tutam
Pancarın Soyulması ve Pişmesi
-
pancar küçük boy (mümkün olduğunca eşit boy pancarlar), sap ve kök kısmı kesilmiş, bk. Öneriler795 g
-
su1110 g
-
körpe roka70 - 100 g
-
225 g taze mozzarella, parçalara bölünmüşburrata peyniri parçalara bölünmüş225 g
-
nar tanesi (isteğe bağlı)2 yk
-
2 yk ceviz, küçük parçalara bölünmüşpikan cevizi (isteğe bağlı) küçük parçalara bölünmüş2 yk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
454 mg
Protein
10.9 g
Kalori
1123.6 kJ /
268.6 kcal
Yağ
18.7 g
Lif
4 g
Doymuş Yağ
6.5 g
Karbonhidrat
15.8 g